Deelvraag 6

[Home ] [Waarom Dyslexie?] [Hoofdvraag] [Deelvraag 1] [Deelvraag 2] [Deelvraag 3] [Deelvraag 4] [Deelvraag 5] [Deelvraag 6] [Praktijkvoorbeeld] [Interview] [Signalen] [Tips] [Bronnen]

6: Waar is meer informatie te vinden over (omgaan met) dyslexie in de klas.

Er is enorm veel informatie te vinden over dyslexie als je er even goed voor gaat zitten. Op internet bijvoorbeeld. Wanneer je op google zoekt krijg je meer dan een half miljoen resultaten voor dyslexie. Wat je natuurlijk wel in je achterhoofd moet houden is dat niet elke internetsite vertrouwbare informatie geeft. Sites waar wel betrouwbare informatie te vinden is:            Wikipedia.

            Steunpuntdyselxie.nl

            Masterplandyslexie.nl

            Dyslexieweb.nl

            Dyselxie.startpagina.nl


Ook op de basisschool is soms veel te vinden op het gebied van dyslexie. Veel scholen hebben een protocol opgesteld voor onderzoek en werken met kinderen met dyslexie. Veel scholen hebben abonnementen op tijdschriften met daarin vaak aandacht voor dyslexie. Voorbeelden hiervan zijn: JSW, Praxis en Uitleg.

 

Tot slot zijn er veel boeken geschreven over dyslexie. Een totaaloverzicht hiervan is bijgevoegd bij de bijlagen. Bij de bronnen is terug te vinden wat ikzelf gebruikt heb voor de informatie in dit stuk.