Waarom een speciaalstudie over Dyslexie?

[Home ] [Waarom Dyslexie?] [Hoofdvraag] [Deelvraag 1] [Deelvraag 2] [Deelvraag 3] [Deelvraag 4] [Deelvraag 5] [Deelvraag 6] [Praktijkvoorbeeld] [Interview] [Signalen] [Tips] [Bronnen]

Mijn motivatie

Toen de opdracht voor deze speciaalstudie uitgelegd werd waren er een aantal onderwerpen die direct bij mij opkwamen. Ik dacht aan een speciaalstudie over het muurdoorbroken onderwijs zoals men daarmee werkt op mijn stageschool, de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis. Tijdens de stage heb ik hier al veel over geleerd en daarom leek het mij verstandiger mij (in een voor mij iets minder bekende) onderwerp te verdiepen.  Ik twijfelde tussen dyslexie en autisme. Ik heb uiteindelijk gekozen voor dyslexie.

            Waarom nu een studie over dyslexie? In mijn vorige stages en in mijn omgeving hoor ik vaak over kinderen met dyslexie. Ik heb het idee dat ik niet voldoende afweet van dyslexie om straks, over een jaar, kinderen met dyslexie in mijn eigen groep te begeleiden, te herkennen. Daarom heb ik ervoor gekozen voor dyslexie.